Bewust met...

Als we eens alles zouden weten over wat we doen en waarom we dat zo doen en wat het teweeg brengt. Zouden we dan nog steeds hetzelfde doen? Wij creeeren een bewustzijn op het gebied van voeding en leefstijl en daarmee een stijl die bij kou past. Hieronder de onderwerpen waarvoor je bij Bewust met Solena terecht kan.

Orthomoleculair

Ortho wat??? Dat krijg ik vaak te horen!  Maar zo moeilijk  is het niet: een gezonde en gevarieerde voeding die erop is gericht zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, in goed opneembare vorm en in zo goed mogelijk te verteren en te absorberen hoedanigheid.  Oftewel de brandstof tot je nemen die je lichaam nodig heeft. 

Leefstijl

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Hierdoor kom je lekker in je vel te zitten, voel je je fitter en heb je meer energie.Belangrijke factoren in de leefstijl zijn slaap, beweging en stress. Zorg dat deze in balans zijn, samen met je voeding!

Supplementen?

Een gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk. Maar krijg je daar ook al je voedingsstoffen uit? Onze voeding bevat bij lange na niet meer de voedingsstoffen als 100 jaar geleden. De vitamine en mineralen die ons lichaam nodig heeft halen we hier niet meer uit. Supplementen zijn dan een waardevolle aanvulling. Geen vervanging maar aanvulling. Daarbij is het een welkome hulp bij het aanvullen van tekorten en daarmee wegnemen van de oorzaken van gezondheidsklachten.   

Zwangerschap

Voeding van belang voor de zwangerschap?Jazeker! Ook in deze situatie hebben onze lichaamscellen de voedingsstoffen nodig om hun functie uit te kunnen voeren. De zaad- en eicellen (af)maken zorgen dat het vruchtje kan innestelen en dan ervoor zorgen dat het uitgroeit tot een kindje. Bijzonder toch dat ons lichaam daartoe in staat is. En wat fijn dat we ons lichaam een handje kunnen helpen! 

Kinderen

Onze kinderen: fit, gezond en vol gezonde energie!Dat is hoe we ze willen zien toch? Dit kunnen ze vanuit een goede basis en wij kunnen ze daarmee helpen met een gezonde en gevarieerde voeding. Deze voeding kan ook weer helpen om ongemakken weg te nemen. Denk onder andere aan eczeem, hoofdpijn, astma, slaapproblemen, buikpijn, gewichtsbeheersing of weinig energie.

Stress en burnout

Neeee, stressss!!!Stress is niet slecht, het helpt ons in heel veel situaties. Maar als er geen ontspanning tegen over staat of je teveel stress hebt is het niet goed.  Met leefstijlaanpassingen kun je al een heel eind komen. Maar wist je dat een ondersteuning van je voedingspatroon enorm helpend kan zijn? Zo kun je de stress aanpakken en (hopelijk) een burnout voorkomen!